Aansluitende objecten selecteren

Locatie

Selecteer aansluitende objecten

Bewerk

Het commando Selecteer aansluitende objecten maakt het mogelijk om objecten te selecteren waarvan de uiteinden elkaar raken. Het commando werkt met lijnen, bogen, open polygonen, open polylijnen, open NURBS-curven, open 3D-polygonen en rechte en ronde muren. Het is belangrijk dat de objecten elkaar d.m.v. hun eindpunten rechtstreeks of onrechtstreeks raken. Objecten waarvoor dit niet het geval is, worden niet in de selectie opgenomen.

Dit is een handig commando als je met een geïmporteerd DXF/DWG-bestand werkt dat veel, elkaar rakende lijnen bevat. Je kan ze dan in een keer selecteren en terug tot een enkel object converteren.

Om aansluitende objecten te selecteren:

Selecteer een of meerdere objecten waarvan de uiteinden het begin- of eindpunt van andere objecten raakt.

Selecteer het commando.

Alle objecten die elkaar door middel van hun begin- en -of eindpunten raken, worden geselecteerd.

Objecten en vlakken ontbinden